joi, 25 mai 2017

Egoismul – o problema adevarata?

Ce este egoismul? Voi da in continuare o definitie din dictionar. EGOÍSM s. n. Atitudine de exagerată preocupare pentru interesele personale și de nesocotire a intereselor altora. – Din fr. égoïsme

De ce este egoismul o problema? Pentru ca suntem din ce in ce mai preocupati de noi, de bunastarea noastra, decat de ceilalti. Doar problemele si nevoile noastre sunt cele mai importante. Trebuie sa invatam sa ne schimbam comportamentul, sa fim empatici la problemele si nevoile celor din jurul nostru, fie ca ii cunoastem sau nu.


Egoismul e o problema a oamenilor moderni, care nu vad nimic altceva pe langa propria persoana. In aceasta perioada moderna ideea si conceptul de egoism s-a transformat in ceva placut. Numim asta independenta. Daca te gandesti doar la tine, nu ai nevoie de ajutorul nimanui pentru nimic, fie ca vorbim de ajutor financiar sau de oricare alt fel, nu iei in seama problemele celorlalti si nu comunici indeajuns cu ei, nu te mai numesti o persoana egoista, ci independenta.

In ce masura este egoismul o problema nu pot sa spun. Pot sa spun, insa, ca a devenit un fenomen, un trend. Printre problemele noastre nu mai zarim niciun pic de putere sau timp sa ii ajutam pe cei de langa noi si ignoram pur si simplu nevoile lor.


Cand vom sti ca egoismul nu mai exista? Atunci cand vom vedea pe strada pe langa o persoana care nu se simte bine si nu vom mai trece nepasatori pe langa ea. Empatia este solutia acestei probleme. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu