luni, 17 aprilie 2017

Fa ceea ce vrei tu, nu ce si-ar dori altii sa faci

Ai primit o oferta interesanta de job, ti se pare tentant sa incerci si sa aplici, dar nu e neaparat ceea ce ti-ai dori sa faci. Stii ca ai primi un salariu mai motivant, dar asta nu te face sa iti schimbi neaparat parerea. Asa ca incepi sa cauti raspunnsul corect si potrivit la dilema ta si intrebi toti prietenii si cunoscutii care iti sunt apropiati: tu ce ai face in locul meu? Ei iti vor spune sa aplici, doar vei castiga mai mult.

Asta e unul dintre multele scenarii pe care le putem spune despre decizii pe care nu le luam noi, ci persoanele din jurul nostru care au o influenta masiva asupra noastra. As putea sa mai mentionez studiile de orice fel (Trebuie sa mergi la liceul x, spune mama. Trebuie sa faci facultatea y, spune tata. Masterul nu e de neglijat, spun amandoi.), cautarea unui loc de munca sau a unei locuinte in care sa te muti de unul singur, prietenii cu care sa pastrezi legatura si multe astfel de lucruri.

Intotdeauna ar trebui sa faci ceea ce simti ca trebuie sa faci, nu ceea ce si-ar dori ceilalti sa vada prin tine. Parintii se vor gandi mereu sa ajungi ceea ce nu au reusit ei, prietenii se vor gandi ca singurul lucru care conteaza sunt banii pe care ajungi sa ii castigi la final, dupa ce ai luat cele mai importante decizii din viata ta. Lucrurile nu sunt mereu albe si negre, exista si tonuri de gri. Asta inseamna ca ar trebui sa iei in considerare parerile lor, dar nu trebuie sa faci intocmai ceea ce sugereaza ei.


Fa intotdeauna ce te-ar face pe tine fericit, nu ce i-ar face pe ceilalti. Dorintele tale nu sunt aceleasi cu dorintele lor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu