vineri, 10 februarie 2017

Linistea – cea mai mare nevoie a omului modern

Daca ai avea de ales dintre mai multe lucruri care te faca sa te simti mai bine si sa te relaxezi, ce ai alege? Multi oameni raspund si ne spun ca linistea e lucrul la care tanjesc cel  mai mult. Vor ca dupa 10-12 ore petrecute la birou, in zgomot de taste lovite cu ura si dorinta arzatoare de a termina task-urile, ca dupa ore petrecute in trafic, claxoane, copii care plang, sirene si alarme sa ajunga acasa si sa se poata odihni si relaxa in timp ce nu aud nimic.


Vor sa fie liniste. Sa nu auda nici vecini, ciocane de snitele, televizoare si emisiuni cu vedete de carton, muzica de la masinile tinerilor sau zgomotul scos de aspirator. Vor liniste, o cana de cafea sau ceai, o carte si cam atat.

De ce ne dorim atat de mult sa fie liniste in jurul nostru? Pentru ca linistea te relaxeaza. Iti amintesti cand erai mic si nu puteai adormi decat daca era liniste completa in jurul tau. Ai schimbat acel obicei cu uitatul la televizor pana taarziu in noapte. Un somn mai odihnitor este unul in liniste. Orice ai vrea sa faci pentru a te relaxa, nu uita ca linistea este principalul lucru de care ai nevoie.


Poate uneori copiii vor sa iasa la joaca, se joaca chiar ei in casa, fac zgomote care te calca pe nervi… Dar nu uita sa le explici ca tu, la fel ca si ei, ai nevoie de liniste. Pastrati zilnic obiceiul de a petrece o ora, chiar doua, in liniste, facand ceea ce va place. Dormiti, cititi, colorati, crosetati, faceti activitati linistite care va relaxeaza. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu